Perlukah kita masakkan Air Berfungsi Kesihatan VWA® ? Adakah air yang tidak dimasak menjadi ‘sejuk’ sebagaimana yang dianggap oleh tabib cina ?

Tidak perlu kerana sifat antioksidan akan berkurangan selepas mendidih. Adakah anda memasak jus buah-buahan anda?  Tetapi anda boleh menggunakan air untuk memasak atau untuk siapkan sidangan teh atau kopi, air ini akan meningkatkan rasa persediaan anda dan meningkatkan penyerapan nutrien.

Tidak kira sama ada air dimasak ataupun tidak, asalkan air bercaj positif, ia akan mempercepatkan pengoksidaan dan dengan itu menyebabkan penyakit-penyakit radang. Ramai pelanggan yang masak air dahulu tetapi mereka masih mengalami sakit badan atau yang dikenali sebagai “sejuk”.  Sebaliknya, Air Berfungsi Kesihatan VWA® kaya dengan sumber antioksidan semula jadi  untuk menyingkirkan radikal bebas. Sejak beralih kepada air VWA®, badan mereka tidak berasa sakit.  Ianya merupakan pilihan kesihatan and penjimatan tenaga yang wajar.

Adakah mesin VWA® memerlukan pembersih kimia dan penambah elektrolisis?

Tentu tidak. Mesin VWA® adalah 100% bebas daripada sebarang bahan kimia. Ia dilengkapi dengan teknologi automatik sepenuhnya Kekutuban Anti Skala (PAST), sistem pembersihan ini adalah paling canggih dalam industri. Pembersihan harian secara automatik bermakna jangka hayat plat platinum lebih panjang . Selain daripada itu, dengan teknologi pengionan yang paling unggul dengan bekalan kekonduksian elektrik terbesar (ECA), sistem VWA® boleh menghasilkan air alkali dan air asid  paling kuat TANPA penggunaan sebarang bahan kimia.

Mengapa air pengionan rasa berbeza berbanding dengan air biasa?

Air pengionan rasa lebih baik dan licin kerana kelompok molekul air adalah jauh lebih kecil daripada air biasa. Itulah sebab kenapa minum air pengionan tidak akan berasa perut kembung. Selain daripada itu, air pengionan adalah kaya dengan oksigen terlarut, mineral ionik yang banyak dan anti-oksida yang tinggi.

Adakah sistem pengionan sama dengan sistem penapis yang biasa?

Sistem penulenan air biasa hanya untuk menyingkirkan bahan pencemar di dalam air. Tetapi sistem pengionan air kami bukan sekadar penapis sahaja,, ianya mempunyai proses pengionan yang boleh memperkenalkan kedua-dua air beralkali dan berasid.. Air alkali adalah yang terbaik untuk minum manakala air berasid adalah baik untuk penjagaan kecantikan. Sistem pengionan air kami didaftarkan sebagai alat perubatan oleh KFDA. Sistem kami menawarkan iantioksidan semula jadi yang paling tinggi di dunia. Disamping itu pula, sistem ini dapat membeli tenaga yang positif kepada air dan mengubah struktur air kepada bentuk heksagon dan kelompok air yang paling kecil- 57 Hz untuk penyerapan selular segera.

Adakah tubuh manusia menjadi terlalu beralkali jika kita minum air pengionan terlampau banyak?

Air pengionan menjadi alkali adalah disebabkan oleh mineral yang terlarut di dalam air. Badan kita mempunyai sistem penampan tersendiri (penimbal fosfat sistem, atau sistem penampan bikarbonat) di dalamnya, yang menormalkan keadaan pH badan tidak kira berapa banyak air alkali kita minum. Di sebaliknya, badan berasid. akan memudaratkan kesihatan kita. Jika badan kita mengumpul terlalu banyak bahan-bahan berasid, ia akan mengakibatkan semua penyakit kronik seperti kencing manis, penyakit buah pinggang dan sebagainya. Jika tahap pH badan turun di bawah 6.8, ia akan mengancam nyawa!

Berapa lama air pengionan boleh disimpan dalam suhu biasa?

Cara terbaik untuk minum air pengionan adalah dengan minum segera. Walau bagaimanapun, menyimpan ia dalam botol untuk dua atau tiga hari tidak akan menyebabkan sebarang masalah. Akan tetapi, botol harus dibersihkan dengan air berasid dengan kerap supaya kalsium tidak dikumpul di permukaan botol.

Bolehkah saya minum air pengionan rebus?

Potensi Pengurangan Oksida (ORP) boleh dikurangkan apabila air direbus. Oleh itu, anda dinasihatkan minum segar kecuali diguna untuk memasak atau untuk minum teh.

Apakah bahan nampak keputihan yang terapung di dalam air pengionan?

Bahan putih yang terapung dinampak di dalam air pengionan adalah disebabkan kandungan mineral yang terlarut dalam air paip adalah agak tinggi atau apabila kalsium yang tidak didedahkan di dalam air paip naik ke atas paras air, kes ini akan wujud terutamanya tekanan air yang rendah. Dalam kes sedemikian, melakukan pembersihan manual dan kemudian menurunkan peringkat elektrolisis untuk perlindungan tab elektrolisis. Pengguna tidak perlu bimbang tentang bahan tidak larut ini kerana ianya tidak dapat diserapi oleh perut, tetapi akan mengalir ke usus besar untuk disingkirkan oleh badan kita.

Apakah buih yang dihasilkan di dalam air pengionan ?

Gas hidrogen dihasilkan dengan proses pengionan. Terdapat banyak data yang menunjukkan bahawa gas ini dapat menghilangkan  ancaman radikal bebas. Jadi, orang ramai dinasihatkan minum air pengionanan yang lebih untuk menjamin kesihatan.

Berapa banyak air pengionan kita boleh minum dalam sehari?

W.H.O.bercadang amalan 2-3 liter sehari manakala ada juga yang bercadang meminum 30 ml dengan setiap kilogram berat badan. . Fungsi utama air adalah untuk membantu pelepasan sisa badan. Oleh itu, persoalan tentang berapa banyak air pengionan harus diminum setiap hari bergantung pada individu berlainan. Sebagai contoh, orang-orang yang bermain sukan dan orang-orang yang minum arak perlukan air yang banyak. Orang biasa perlu mengamalkan 2-3 liter sehari. Tetapi lebih air diperlukan untuk mereka yang mengidapi sakit kronik, mereka yang merokok, yang sering makan makanan segera, dan yang terdedah kepada pencemaran udara di bandar. Golongan-golongan ini digalakkan minum 6-8 liter air atau sekurang-kurangnya 10% daripada berat badan mereka untuk amalan kesihatan.

Apabila penapis perlu diganti?

Unit kami berfungsi automatik  dengan sepenuhnya dan ia dilengkapi dengan fungsi panduan suara yang canggih. Anda akan dimaklumkan oleh mesin yang bercakap ini,  Skala di dalam ikon penapis menunjukkan tahap penggunaan penapis. Apabila F1 & F2 pada ikon penapis berkelip bermakna  ianya memberikan amaran awal kepada anda. Apabila mesej suara berkata “Sila gantikan penapis”, sila hubungi pengedar kami untuk penggantian penapis. Penggantian penapis yang disyorkan adalah pada penggunaan 3,600 liter untuk kualiti air pengionan yang optima.

Prinsip menjana air pengionan

Bahan tercemar ermasuk kotoran, klorin, karat dan klorida dari sumber air  boleh ditapis oleh dua penapis besar dan cekap. Kemudian, air yang ditapis akan melalui tangki elektrolisis. Dalam tangki elektrolitik disediakan dengan arus terus elektrik daripada sumber tenaga.   Plat positif dan plat negatif disusun dan seterusnya,diafragma yang diletakkan di antara mereka. Air electrolitik akan dibahagikan ke dalam air alkali dan air asid.

Formula kimia reaksi air elektrolitik alkali:

2H2O-> 4H + +2 (O) 4 e

Formula tindak balas kimia air asid:

4H2O-> 4OH-2 H2

Kenapa ada kesan putih kasar yang idak boleh dibersihkan dengan bahan pencuci di dalam bekas air saya?

Ianya merupakan pembentukan kalsium yang terbina akibat daripada karbon dioksida di udara bertindak balas dengan kalsium ionik dalam air pengionan dan menjadi pembentukan kalsium bikarbonat. Kalsium ionik adalah bio-tersedia, mudah diserap oleh sel-sel badan kita. Walau bagaimanapun, untuk penyimpanan air pengionan di mana-mana bekas (objek mati ) yang tidak mempunyai keupayaan penyerapan, kalsium ionik menjadi pepejal berbentuk kalsium bikarbonit. Kesan putih kasar mungkin lekat di sekeliling bekas air ataupun  terapung di dalam bekas air.  Bahan ini tidak berbahaya tetapi kelihatan kurang cantik. Sesetengah makanan tambahan di pasaran menggunakan kalsium bikarbonat sebagai bahan utama untuk mengalkalikan badan yang berasid.

Gunakan cuka untuk bilas bekas seminggu sekali boleh bersihkan pengumpulan kalsium bikarbonat.

3 critical questions to ask before you drink

 

1

Is The Water
“Positive” or “Negative” Charge?

2

How Small is
The Microcluster?

3

Can Bad Frequency
Water Be Treated?