Clinical Proof Cellular Functional Water

Dr Narjit Sing
Cardiologist

“Saya kagum dengan keberkesanan yang dibawa oleh Air VWA® untuk semua pesakit saya. Saya memberi pujian kepada kualiti produk dan servis lepas jualan yang dibekalkan oleh Syarikat VWA®

Richest Hydrogen Alkaline Water

Dr. Francisco Contreras, MD
Pakar Pembedahan Onkologi, Pusat Kanser Oasis Of Hope

“Kami gembira dengan kualiti air, rasa, dan nilai ORP oleh Air VWA® untuk pesakit kanser kami.”

Dr. Alvin Stein
Penerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat 2008

“Kelebihan Air VWA® adalah kadar penyerapan dan penghidratan pada tahap sel-sel badan.”

Dr. Nancy McClellan
DC Dipl. Ac.

“Air VWA® dengan manfaat-manfaat yang lain dapat meneutralkan radikal bebas dengan berkesan.”

Dr.Christopher Fiordaliso

“Setelah minum Air VWA® Water, kami tidak lagi mengalami masalah selsema,semua orang juga berasa lebih bertenaga. Amat menakjubkan!”

Dr. Gus Spatharakis

“Kami amat mengagumkan air pengionan ini dapat diserapi oleh sel-sel badan dalam beberapa minit sahaja.”

Dr. Joe Fawcett
DC

“Tiada apa jua yang boleh berbanding dengan mesin VWA® di pasaran.”

Dr. Robb Tanella
DC

“Saya mendapati bahawa sistem VWA® amat berkesan untuk menghasilkan air alkali yang bertenaga.”

Dr Arthur Guyton, M.D.

Dalam buku teks Fisiologi Perubatan, beliau menyatakan bahawa:
“Langkah pertama untuk mengekalkan kesihatan adalah dengan mengalkalikan badan”.

Stephanie Tippie
2x Pemilik Klinik Anti-Penuaan

“Penyelidikan terbukti bahawa badan yang bersifat alkali lebih sihat. Peyakit hanya wujud di dalam badan yang berasid.”

Saintis terkemuka, 19 kali anugerah ijazah doktor kehormat dan digelar sebagai genuis olehThe Wall Street Journal -Dr Ray Kurzweil berkata bahawa sifat yang paling penting dan manfaat utama dari air pengionanan alkali bukan pH tetapi nilai ORP negatifnya (-ORP) . Semakin tinggi nilai -ORP, semakin kuat antiosidannya.

2 kali Anugerah Nobel- Dr. Otto Warburg membuktikan bahawa kanser tidak boleh hidup dalam persekitaran yang beralkali serta kaya dengan oksigen tetapi hidup subur dalam persekitaran berasid yang kurang oksigen.

Dr Sherry Rogers
Pengarang untuk “Detoxify or Die”

“Air pengionan alkali mengeluarkan toksin asid badan. Selepas penilaian keputusan yang teliti terhadap beratus-ratus individu, saya yakin bahawa keracunan di dalam bentuk sisa berasid adalah punca utama penyakit degeneratif.”

Dr Leonard Horowitz
Pengarang untuk “Aids & Ebola”

“Kajian Antarabangsa menunjukkan bahawa populasi dengan sejarah sedikit atau tidak ada penyakit, seperti kanser, minum air yang lebih tinggi pH alkali”.

Dr. Susan Lark
Pensyarah Universiti, Pengarang Kimia Kejayaan

“Minum 4-6 gelas air pengionan alkali sehari akan membantu untuk meneutralkan keasidan lebih dan dari masa ke masa akan membantu untuk memulihkan keupayaan buffering anda. Air terion alkali seharusnya digunakan apabila badan terlalu berasid seperti sejuk, selsema atau bronkitis. Seperti vitamin C, E dan Beta Karotena, air terion alkali bertindak sebagai antioksidan kerana bekalan lebihan elektron yang bebas. Ini boleh membantu tubuh badan untuk mencegah penyakit jantung, strok, disfungsi imun dan penyakit biasa lain.”

Dr. Robert Atkins
Author, The Atkins’ Diet

“Sel-sel dan cecair di kebanyakan badan manusia terlalu berasid. Ini boleh menyebabkan banyak masalah kesihatan. Ia menghalang tubuh anda daripada meneutralkan dan melupuskan toksin berbahaya, beracun dan membuat anda lebih mudah terdedah kepada oksidasi radikal bebas yang merosakkan sel yang membawa kepada kanser dan penyakit lain”

Dr Theodore Baroody 
Pengarang “Alkalize or Die”

“Saya telah menbekalkan lebih daripada 5000 gelen air ini kepada setiap keadaan kesihatan yang boleh dibayangkan. Saya rasa bahawa air alkali yang teratur semula boleh membawa manfaat kepada semua orang.”

Sang Whang
Pengarang “Reverse Aging”

“Pengumpulan sisa asid mempercepatkan proses penuaan, maka pengurangan sisa asid boleh melambatkan proses penuaan. Air alkali bukan ubat untuk menyembuhkan penyakit. Walau bagaimanapun, jika diambil secara berterusan, air alkali membantu secara beransur-ansur untuk mengurangkan sisa asid terkumpul dan meningkatkan tahap kesihatan.”

Dr. Don Colbert
Pengarang untuk “7 Pillars of Health”

“Saya mempunyai beribu-ribu pesakit osteoartritis yang sakit penat yang pernah diberikan pelbagai jenis ubat-ubatan yang berbeza. Ramai yang mengalami perubahan bagus setelah pH air kencing mereka diselaraskan kepada pH7.0-7.5 dengan mengambil jumlah air alkali yang mencukupi dan amalan makanan yang bersifat alkali. Akhirnya, ramai yang mampu memperhentikan ubat-ubatan mereka.”

Dr. Ingfried Hobert

“Saya nyata bahawa anda tidak perlukan ubat yang mahal dengan kesan sampingan yang negatif untuk mengembalikan tahap kesihatan. Air alkali mempunyai kesan jangka panjang yang mendalam kerana ia mengalkalikan badan anda dan memberikan antioksidan yang berkesan.”

Dr. Mu Shik Jhon
[Penyelidikan Air Hexagon]

“Air pengionan alkali berbentuk hexagon boleh bergerak dengan mudah dalam matriks selular badan, membantu penyerapan nutrien dan pembuangan sisa.”

Prof. Watanabe Ifao
Hospital Watanabe [Ketua Ginekologi]

“Air antioksidan alkali meningkatkan tahap kesihatan badan dan memastikan penyembuhan yang berkesan untuk pelbagai jenis penyakit. Penggunaan air antioksidan dalam pesakit sakit puan telah terbukti. Sebab utama keberkesanannya adalah kerana air ini boleh meneutralkan toksin.”

“Apabila air antioksidan diberi kepada kes toksemia untuk pra-eclamptic, keputusannya amat ketara. Dalam jangka masa yang panjang untuk rawatan kes-kes toksemia pre-eclamptic, saya mendapati bahawa wanita dengan toxemia pre-eclamptic yang mengamalkan air antioksidan lebih cenderung untuk salinan bayi yang lebih sihat dengan otot yang lebih kuat. Laporan penyelidikan terbukti bahawa golongan bayi ini lebih cergas.”

Dr. Ben Johnson, MD, DO, ND
Bekas Pakar Bedah Penerbangan

“Kami banyak berbincang mengenai ORP, sumbanganya tidak dapat dinafikan. Tetapi sifat alkali di dalam air juga amat penting. Tubuh badan berfungsi dengan lebih baik apabila badan beralkali, enzim yang diperlukan oleh badan untuk kebanyakan fungsi dalam badan juga perlukan sifat alkali supaya dapat mewujudkan tenaga serta elektrik. Semua sel-sel badan bekerja dengan elektrik, oleh itu persekitaran yang beralkali itu amat penting. Ianya menentukan tahap tenaga atau kepantasan tindak balas badan kita. Jika anda tidak mempunyai fungsi enzim, ia akan mengganggu hormon badan seperti tiroid, testosteron, estrogen dan kesemua hormon-hormon yang lain. Pendek kata, badan yang bersifat alkali amatlah penting untuk fungsi badan yang sihat.”

Felicia Drury Climent
Pengarang untuk “Acid Alkaline Balance Diet”

“Selepas percubaan klinikal positif yang berterusan saya laksanakan terhadap beratus-ratusan pelanggan yang menggunakan air alkali secara elektronik teratur, pendapat saya adalah teknologi ini akan mengubah cara pada masa yang akan datang untuk kesemua pembekal kesihatan, dan untuk amalan kesihatan orang ramai. Saya bercadang supaya minum air alkali yang teratur setiap masa.”

Dr. Hidemitsu Hayashi, Ph.D
Pengarah Institut Air, Tokyo

“Air paip berklorin tercemar dengan bahan kimia dan cetakan tenaga yang negatif. Ia juga tidak mengandungi bio-tenaga dan sedemikian boleh dianggap sebagai yang teruk tercemar dan juga ‘air mati’. Air hidup alkali disyorkan oleh pakar kesihatan yang semakin meningkat sebagai air terbaik untuk diminum dan disenaraikan sebagai peranti perubatan di Jepun untuk merawat penyakit-penyakit degeneratif.”

Dr. William Kelly
Pengarang

“Air alkali yang dihasilkan oleh pengion air, telah menjadi kemajuan yang paling penting dalam penjagaan kesihatan sejak penemuan penisilin oleh Sir Alexander Fleming.”

Dr. Robert O. Young, M.S., PhD.
Pengarang “pH Miracle”

“Sekiranya saya ditanya apakah cara utama yang boleh dilakukan untuk amalan kesihatan. Jawapannya mudah sekali, iaitu minumlah air pengionan alkali.”

David Niven Miller
Pengarang “ Grow Youthful”

“Meningkatkan pengambilan air paip berkualiti atau air yang ditapis boleh mengubah tahap kesihatan anda dan memainkan peranan penting dalam penyembuhan hampir semua penyakit degeneratif. Walau bagaimanapun, air alkali mempunyai kesan jangka panjang yang mendalam kerana ia berupaya untuk neutralkan keasidan badan anda dan bekalan anti-oksida yang berkesan.”

Dr. Howard Hay (1930)

“…Orang yang mempunyai darah lebih berasid lebih cenderung menjadi sakit. Badan sihat adalah di antara pH7.4-7.5. Apabila makanan dimetabolismekan, asid yang dihasilkan perlu dineutralkan oleh garam alkali (karbonat) kalsium, magnesium, kalium dan natrium. Makanan yang mengandungi klorin, fosforus, sulfur dan nitrogen, produk haiwan dan karbohidrat ditapis cenderung untuk membentukkan asid.” Dr. Howard Hay (1930)